Diverse videowerken te zien elke zaterdag 13-17 vanaf 8 juli 2023

Vanaf zaterdag 8 juli zijn er diverse videowerken te zien van kunstenaar Annemarie Cilon in het atelier aan de Houtzagerssteeg 7 in Kampen. Deze expositie is onderdeel van de Nevengeul Expositie IJsselbiennale 2023. Ik doe mee met de Zomerexpo Nevengeul-expositie met het videowerk ‘Soil’. 

In het werk 'Soil" heb ik grond van een akker uit de Noordoostpolder gebruikt. De grond ligt op een bruin tekenpapier uit Nepal. Deze grond die normaliter met landbouwmachines wordt bewerkt bewerk ik nu met mijn handen. Het eindbeeld in de video is een verwijzing naar de aarde in het geheel. Met dit werk wil ik opnieuw verbindingen aangaan met de grond waar we op leven en hierdoor bewustzijn creëren dat we als mens relationeel verbonden zijn met de natuur. Naast het videowerk ‘Soil’ zijn er nog twee korte video’s te zien in het atelier aan de Houtzagerssteeg 7. Dit is het videowerk ‘De Vlam’ gemaakt op een strandje aan de overkant van de IJssel en ‘Breath’ gemaakt op het strand van Schiermonnikoog. De video’s zijn in één doorgaande ‘loop’ te bekijken. 

Videowerken: ‘Soil’ ‘De Vlam’ ‘Breath’ / In een doorgaande ‘loop’.
Maker: Annemarie Cilon
Houtzagerssteeg 7 Kampen
Zaterdag 13-17 uur. 

 

 

De IJsselbiënnale 2023, met als titel Grondtonen stelt de aarde, bodem en grond centraal. Letterlijk in de zin van het belang van een goede bodem voor een duurzame toekomst, maar ook figuurlijk. Want het mycelium, een ondergronds netwerk dat belangrijk is voor het hele ecosysteem, kunnen we vergelijken met het – soms onzichtbare, maar essentiële – netwerk van de Hanzesteden van vroeger en nu. Zo bouwen we voort op deze rijke traditie en werken we aan de versterking en uitbreiding van netwerken langs de IJssel om antwoorden te vinden om uitdagingen van vandaag én morgen.